Ir al contenido principal

Nietzsche

Nietzsche

1. Cerca informació sobre qui era Nietzsche i escriu les coses més rellevants de la seva vida al teu blog amb imatges de la seva persona.

Friedrich Wilhelm Nietzsche (AFI: [ˌfʁiːdʁɪç ˌvɪlɦɛlm ˈniːt͡ʃə]; Röcken, 15 de octubre de 1844-Weimar, 25 de agosto de 1900) fue un filósofo, poeta, músico y filólogo alemán, considerado uno de los pensadores contemporáneos más influyentes del siglo XIX.
Realizó una crítica exhaustiva de la cultura, la religión y la filosofía occidental, mediante la genealogía de los conceptos que las integran, basada en el análisis de las actitudes morales (positivas y negativas) hacia la vida.1​ Este trabajo afectó profundamente a generaciones posteriores de teólogos, antropólogos, filósofos, sociólogos, psicólogos, politólogos, historiadores, poetas, novelistas y dramaturgos.
Meditó sobre las consecuencias del triunfo del secularismo de la Ilustración, expresada en su observación «Dios ha muerto», de una manera que determinó la agenda de muchos de los intelectuales más célebres después de su muerte.
Si bien hay quienes sostienen que la característica definitoria de Nietzsche no es tanto la temática que trataba sino el estilo y la sutileza con que lo hacía, fue un autor que introdujo, como ningún otro, una cosmovisión que ha reorganizado el pensamiento del siglo XX, en autores tales como Martin Heidegger, Michel Foucault, Jacques Derrida, Gilles Deleuze, Georges Bataille, Gianni Vattimo o Michel Onfray, entre otros.
Nietzsche recibió amplio reconocimiento durante la segunda mitad del siglo XX como una figura significativa en la filosofía contemporánea. Su influencia fue particularmente notoria en los filósofos existencialistas, críticos, fenomenológicos, postestructuralistas y posmodernos, y en la sociología de Max Weber. Es considerado uno de los tres «maestros de la sospecha» (según la conocida expresión de Paul Ricoeur), junto a Karl Marx y Sigmund Freud.
 


2. Llegeix aquestes catorze reflexions que va fer, les penges al teu blog amb una explicació breu (amb les teves paraules) davall de cada una.
 
->

3. Amb quina reflexió et sents més identificat? Explica el per què.
 
La sis perquè mes de un pic deim una mentida a la gent per evitar mos que mos demanin coses com per exemple et demanen si estàs be i dius que si perquè no vols que  te demanin i saps que estàs super malament i te enganyes a tu mateix

Friedrich Wilhelm Nietzsche va néixer a Röcken (Alemanya) el 15 d'octubre del 1844, i va morir a Weimar (Alemanya) el 25 d'agost del 1900. Recordem el filòsof llegint-ne 14 reflexions.
 


Foto: Wikipèdia


1. Tot el que es fa per amor es fa més enllà del bé i del mal. 
 
-que per amor es fa qualsevol cosa i no mitres les conseqüències.

2. Ser independent és cosa d'una petita minoria i és el privilegi dels forts. 
 
- ????

3. El qui té un per què viure pot plantar cara a qualsevol com.
 
-????
 
4. El destí dels éssers humans està fet de moments feliços, que a tota la vida n'hi ha, però no d'èpoques felices.
 
-que la nostra vida es forma per moments feliços que hem tengut no domes per una època feliç per dir-ho de alguna MANERA
 
5. Qui lluita contra els monstres ha de vigilar que no es converteixi en un d'ells.
 
-que avegades cuan juitam contra una persona (per exemple cuan peguen a algú) hem de sebre aturar i no acabar com ell es a dir no pegar per cualsevol cosa millor dit no pegar mai i aclarir les coses xerrant perquè no te dones conta i te tornes com aquella persona que pega a la gent.
 
6. La mentida més comuna és aquella amb què un s'enganya a ell mateix.
 
-que mos enganyam a Nosaltres mateixos diguen coses que no son
 

7. Tota convicció és una presó. 
 
-????

8. La potència intel·lectual d'un home es mesura per la dosi d'humor que és capaç d'utilitzar. 
 
-????

9. Només qui construeix el futur té dret a jutjar el passat.
 
-que domes la gent que s'enfronta i supera lo que ha passat pot criticar el passat i se centre en tenir un futur millor

10. El món real és molt més petit que el món de la imaginació.
 
-??????
 
11. El pensador sap considerar les coses més senzilles del que són.
 
-que pensa amb el cap i veu totes les coses de una altre manera
 

12. La guerra torna estúpid el guanyador i rancorós el vençut. 
 
-que no val la pena varearse perquè la persona que provoca acaba perdent perquè despues el miren com un abuson i l'altre es torna rencoros per el que li ha fet 

13. El valor d'un home es mesura per la quantitat de soledat que pot suportar. 
 
-que l'home te fortesa cuan pot estar sense cap dona, que no va de flor en flor

14. Tenir fe vol dir no voler saber la veritat.
 
-que cuan confies amb algú no vols sabre si el que te diu es veritat o  no  perquè confies amb ella

Comentarios

Entradas populares de este blog

Els enyors

Els enyors 1. Avui vos pos una entrada sobre la nostàlgia. Perquè penseu en tots els enyors que heu sentit al llarg de la vostra vida: 2. Fes un resum del relat. que enyoraba a una perdra que era com una persona i que un dia la va perdre i la va trobar molt a faltar 3. Pensa en aquella persona que enyores i escriu-li unes paraules . Trob a faltar a una persona molt important por jo, hem passat moment bons i dolents però  sempre hem estat allà per apoyarnos, dúiem tota la vida juntes i fa dos anys ens varem separar per motius familiars, no parlam casi ni ens veim com antes, inclús me deprecia a vegades i ella no sap tot el que he fet per ella, he plorat per ella, he rigut per ella, he sofrit per ella, he fet per ella lo que per ningú he fet perquè vulgui o no L'ESTIM i un sentiment no es pot amagar i se que pasi lo que pasi sempre estaré al seu costat com he fet sempre. La meva pedra  A l'altra banda m'esperaven els fills que encara no tenia i els l

Desembre

Desembre                1. Fes una entrada lliure sobre el tema que més et cridi l'atenció o sobre un tema que dominis. el dia dels enamorats es un dia de amor,sense ve ralles, de demostrar el que estimam a aquella persona.. 2. Ja hem entrat al mes de desembre, explica què significa per a tu aquest mes, si t'agrada o no i per què.  Desembre per jo es un mes de fred,diversió,regals,esta amb la gent que t'estima i que estimam. Menja xocolate, turo de Nadal,Viatjar,celebrar que ja ha arribat el mes de Desembre i que començara un any nou, amb noves oportunitats, amb nova gent,amb plors,amb rialles,un nou començament,que tornam mes grans cada vegada pero el mes important es que estas amb els amics i amb la família. 3. Cerca un poema sobre el Nadal que sigui original i acompanya'l d'una imatge adient.                              

Un poc d'art

Un poc d'art     1. Cerca una imatge de l'obra de Daumier  Vagó de tercera , de l'any1865, i fes les activitats següents:    -Descriu l'escena i els personatges. L'escena està feta sembla ser en un teatre antic la major part dels personatges són homes i dones   -A quina classe social creus que pertanyen? la classe alta    2. Cerca una imatge del quadre de Courbet titulat  Taller de pintura  i respon: -Assenyala els següents personatges al quadre: el pintor, la riquesa, la musa, la misèria, els amics artistes del pintor, el poble. La dona de blanc és la musa La misèria està en la part de l'esquerra El poble està en les dues parts i els amics a la dreta  -Què està pintant l'artista?   L'artista està pintant un paisatge.