Ir al contenido principal

turisme

Turisme


  1. Cerca informació sobre els diferents tipus de turistes que pot rebre un paíso1.           1Turisme de sol i platja (tradicional)
És la màxima expressió del turisme de masses, ja que les platges en els diferents destinacions turístiques, són les més visitades pels turistes. Consisteix primordialment en passar uns dies d'esbarjo en una destinació de costa, naturalment amb platja i mar, mateix que ha de comptar amb espais públics destinats a aquesta activitat. El més comú és que el turista s'allotgi en hotels de luxe i adquireixi paquets "tot inclòs" que els permet tenir les menys preocupacions possibles.
Aquest tipus de turisme avui dia és vist com un turisme depredador que no respecta la capacitat de càrrega de les destinacions. (Coneix Què és la Capacitat de Càrrega Turística?)
2. Turisme de Reunions
Consisteix en el desplaçament de viatgers fora del seu entorn habitual amb fins lucratius. Normalment són empreses les que envien als seus treballadors a juntes, conferències, reunions o exposicions; aquests van amb les despeses pagades i en certa manera estan rebent un sou per aquest viatge. Les condicions de la destinació visitat són mes enfocades a satisfer les necessitats d'un viatger que demana els millors serveis possibles, les que van des conjunts d'exposicions, salons d'esdeveniments, bones vies de comunicació, entre d'altres. (Veure més ...)
3. Turisme LGBT
Tipus de turisme dirigit a l'anomenada "comunitat gai", mateixa que inclou persones bisexuals i transsexuals. Actualment és un sector en constant creixement que aporta fins i tot més vessa econòmica que el turisme convencional. El que es busca quan les persones es desplacen per fer turisme LGBT, és totes les condicions necessàries per tenir tranquil·litat, això vol dir que busquen destinacions amigables per a ells, on no hi hagi discriminació, es respecti la diversitat i hi hagi espais oberts amb seguretat per a la seva integritat.
4. Turisme de Natura
Busca delimitar a un tipus de viatger més exigent, la principal motivació és estar en contacte amb la natura. Principalment desenvolupat per turistes joves amb inquietuds pel deteriorament del medi ambient i preocupats per temes com l'escalfament global, el desenvolupament social i l'enriquiment cultural.
Aquest tipus de turisme té 3 grans derivacions: L'ecoturisme que es desenvolupa en àrees naturals i que té com a fi l'apreciació i coneixement de la natura; El turisme d'aventura, té com a principal motiu, realitzar activitats recreatives que representin un esforç emocional i físic; i finalment el turisme rural on es busca la convivència i interacció amb la gent pròpia del lloc, coneixent la seva cultura i formes de vida. Et convidem a veure: Turisme d'Aventura: activitats per aire 5. Turisme de salut
Inclou al turisme mèdic i al turisme de benestar. És un fenomen que es duu a terme quan la gent viatja per buscar tractaments que li permetin millorar les seves condicions de vida, aquests poden ser, metges que realitzin algun tipus de cirurgia, clíniques de rehabilitació o espais per a ajudar a la seva salut. Algunes de les raons per a aquest tipus de viatges és per la qualitat o l'econòmic dels serveis fora del seu lloc de residència.
6. Turisme cultural
Dins el turisme cultural, els més coneguts són el turisme religiós i el gastronòmic. Aquest és més exigent i té la possibilitat de desenvolupar-se en qualsevol època de l'any; es viatja amb la intensió "aprendre alguna cosa", ja que normalment es realitza per gent amb un nivell educatiu més alt que la mitjana. És comú que es busquin monuments històrics de la destinació visitat, les manifestacions gastronòmiques més representatives del lloc i successos o llegendes que expliquin la història del mateix.
7. Més tipus de turismeTurisme espacial
    Turisme vermell
    Turisme gastronòmic
    Turisme espiritual
    Turisme Accessible
    Turisme d'experiències
    geoturisme
    Turisme reproductiu
    Turisme slow
    Turisme funerari
    Turisme Hipster
    Turisme virtual
    Tipus de turisme no convencionals
  2. Quins països reben més turistes? Podries esmentar alguns dels atractius?   Espanya es va convertir el 2017 en el segon país del món amb un major nombre de visites turístiques internacionals, superant als Estats Units i situant-se només per darrere de França, segons les dades publicades recentment per l’Organització Mundial del Turisme (OMT) en el seu resum d’activitat turística mundial corresponent a l’any 2017.
Espanya va rebre la visita de 81,8 milions de turistes al llarg del 2017, un 8,6% més que l’any anterior. El primer país va continuar sent França, amb un total de 86,9 milions d’visites turístiques internacionals, un 5,1% més que el 2016.Estats Units va caure al tercer lloc, tot i que les dades encara no són definitives. L’OMT li atribueix de moment la xifra de l’any 2016 (75,9 milions de turistes), encara que durant els nou primers mesos de 2017 -que sí són dades definitives- el nombre de visites internacionals a EUA es va reduir un 3,8%.La llista dels deu països amb més turistes internacionals al llarg de 2017 es completa amb la Xina (60,7 milions), Itàlia (58,3), Mèxic (39,3), Regne Unit (37,7), Turquia ( 37,6), Alemanya (37,5) i Tailàndia (35,4 milions). Els dos països d’aquesta llista que més van créixer l’any passat van ser Turquia (+ 24,1%) i Itàlia (+ 11,2%). L’únic retrocés entre els deu primers va ser el dels Estats Units.
RangPaísArribades de turistas internacionals
1França França79.3 milions
2Estats Units Estats Units58.0 milions
3Xina Xina56 millones[1]
4Espanya Espanya53 milions[1]
5Itàlia Itàlia42.7 milions
6Regne Unit Regne Unit30.1 milions
7Ucraïna Ucraïna25.3 milions
8Alemanya Alemanya24.8 milions
9Turquia Turquia24.9 milions
10Mèxic Mèxic22.6 milions
11Malàisia Malàisia22.0 milions
12Àustria Àustria21.9 milions
13Rússia Rússia20.6 milions (2007)
14Hong Kong Hong Kong17.3 milions
15Grècia Grècia17.5 milions (2007)
16Canadà Canadà17.1 milions
17Polònia Polònia12.9 milions
18Tailàndia Tailàndia14.5 milions
19Macau Macau10.6 milions
20Portugal Portugal12.3 milions (2007)
21Aràbia Saudita Aràbia Saudita14.7 milions
22Egipte Egipte12.2 milions
23Països Baixos Països Baixos10.1 milions
24Sud-àfrica Sud-àfrica9.5 milions
25Croàcia Croàcia9.4 milions
26Hongria Hongria8.8 milions
27Suïssa Suïssa8.6 milions
28Japó Japó8.3 milions
29Irlanda Irlanda8.0 milions
30Marroc Marroc7.8 milions
31Singapur Singapur7.7 milions
32Brasil Brasil5.1 milions
33Emirats Àrabs Units Emirats Àrabs Units7,4 milions
34Bèlgica Bèlgica7.1 milions
35Tunísia Tunísia7.0 milions
36Corea del Sud Corea del Sud6.8 milions
37República Txeca República Txeca6.6 milions
38Indonèsia Indonèsia6.2 milions
39Bulgària Bulgària5.7 milions
40Austràlia Austràlia5.5 milions
41Índia Índia5.3 milions
42Suècia Suècia5.2 milions(2007)
43Argentina Argentina5,2 milions
44Bahrain Bahrain4.9 milions(2007)
45Dinamarca Dinamarca4.5 milions
46Noruega Noruega4.4 milions
47Vietnam Vietnam4.2 milions
48República Dominicana República Dominicana4.1 milions
49Taiwan Taiwan3.8 milions
50Puerto Rico Puerto Rico3.6 milions

  3. Quins successos causats per la natura o per les persones poden frenar el turisme?


limitar opcions de transport, pujar els preus, millorar el marketing,  i descentrelitzar la demanda.
 
  4. El turisme pot tenir efectes positius sobre el medi ambient?

Si hi ha una bona planificació i una bona gestió podem considerar que indirectament pot tenir impactes positius, ja que pot generar dinàmiques que protegisquen o preserven els recursos - Construcció d'infraestructures per a la gestió de residus o contaminants - Contribució a la conservació i millora del paisatge - Millora de la qualitat mediambiental - Contribució a la conservació d'àrees naturals importants - Sensibilització de la població - Conservació de recintes arqueològics i històrics o enclavaments naturals Per a aconseguir-ho és NECESSÀRI UNA ADEQUADA planificació i gestió Objectiu: contribuir al fet que el TURISME siga SOSTENIBLE

  5. Indica quin tipus de turisme podries realitzar...


    
       -A Roma.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Els enyors

Els enyors 1. Avui vos pos una entrada sobre la nostàlgia. Perquè penseu en tots els enyors que heu sentit al llarg de la vostra vida: 2. Fes un resum del relat. que enyoraba a una perdra que era com una persona i que un dia la va perdre i la va trobar molt a faltar 3. Pensa en aquella persona que enyores i escriu-li unes paraules . Trob a faltar a una persona molt important por jo, hem passat moment bons i dolents però  sempre hem estat allà per apoyarnos, dúiem tota la vida juntes i fa dos anys ens varem separar per motius familiars, no parlam casi ni ens veim com antes, inclús me deprecia a vegades i ella no sap tot el que he fet per ella, he plorat per ella, he rigut per ella, he sofrit per ella, he fet per ella lo que per ningú he fet perquè vulgui o no L'ESTIM i un sentiment no es pot amagar i se que pasi lo que pasi sempre estaré al seu costat com he fet sempre. La meva pedra  A l'altra banda m'esperaven els fills que encara no tenia i els l

Desembre

Desembre                1. Fes una entrada lliure sobre el tema que més et cridi l'atenció o sobre un tema que dominis. el dia dels enamorats es un dia de amor,sense ve ralles, de demostrar el que estimam a aquella persona.. 2. Ja hem entrat al mes de desembre, explica què significa per a tu aquest mes, si t'agrada o no i per què.  Desembre per jo es un mes de fred,diversió,regals,esta amb la gent que t'estima i que estimam. Menja xocolate, turo de Nadal,Viatjar,celebrar que ja ha arribat el mes de Desembre i que començara un any nou, amb noves oportunitats, amb nova gent,amb plors,amb rialles,un nou començament,que tornam mes grans cada vegada pero el mes important es que estas amb els amics i amb la família. 3. Cerca un poema sobre el Nadal que sigui original i acompanya'l d'una imatge adient.                              

Un poc d'art

Un poc d'art     1. Cerca una imatge de l'obra de Daumier  Vagó de tercera , de l'any1865, i fes les activitats següents:    -Descriu l'escena i els personatges. L'escena està feta sembla ser en un teatre antic la major part dels personatges són homes i dones   -A quina classe social creus que pertanyen? la classe alta    2. Cerca una imatge del quadre de Courbet titulat  Taller de pintura  i respon: -Assenyala els següents personatges al quadre: el pintor, la riquesa, la musa, la misèria, els amics artistes del pintor, el poble. La dona de blanc és la musa La misèria està en la part de l'esquerra El poble està en les dues parts i els amics a la dreta  -Què està pintant l'artista?   L'artista està pintant un paisatge.