Ir al contenido principal

sector terciari



   1. Cerca informació sobre el que és el Sector Terciari i els seus serveis. T'has de centrar en cercar el sector a la UE, a Espanya i a les Illes Balears.


Actualment el sector terciari representa més del 80% del PIB de les Balears. Fonamentalment es deu al sector turístic però també la banca, les assegurances, l'Administració Pública, el transport i el comerç han permès que les Balears tinguin una de les rendes per càpita més altes d'Espanya.
El transport aeri des de i cap a les Balears, l'any 2009, va ser de 28 milions de passatgers i de 22.845 tones de productes. El transport marítim va tenir 4 milions de passatgers i 11.866 tones de mercaderies.
El comerç és un sector molt dinàmic. Al costat del comerç al detall familiar s'han desenvolupat grans cadenes comercials.
En el comerç exterior, l'any 2009, les exportacions representaren el 4,5% del PIB i les importacions el 5% del PIB.
El turisme és el principal sector econòmic des de la dècada de 1960 quan comença el turisme de masses. El turisme contribueix en un 85% al Producte interior brut de les Balears. El nombre de turistes que hi van arribar el 2009 va ser d'11,6 milions de persones amb 46 milions de pernoctacions. Tanmateix la forta dependència del turisme que tenen les Balears també és un repte important. 
Les últimes dades publicades per Eurostat confirmen el predomini clar del sector terciari a les economies europees, tant en termes de producció com de nombre d'empleats.El 1970 els serveis destinats a la venda representaven el 36% del PIB i el 31% de l'ocupació. Segons les últimes dades ja representen el 50% del PIB - van des del 40% a Finlàndia al 63% a Luxemburg - i el 45% de l'ocupació total (des del 30% a Grècia al 60% al Regne Unit). Si a això s'afegeixen els serveis no destinats a la venda, els percentatges s'eleven fins al 64% del PIB i el 66% de l'ocupació total.A Espanya els serveis destinats a la venda suposaven el 48,5% i el terciari en conjunt el 63% del PIB total en 1996 (avanç), xifres molt properes a la mitjana europea. Amb informació datada un any abans, els serveis destinats a la venda representaven el 56% del PIB total a la Comunitat de Madrid, elevant la xifra corresponent al 73% si s'afegeixen els serveis no destinats a la venda.Atenent a les dades europees, el comerç i els denominats "altres serveis comercials" (que engloben essencialment als serveis a empreses, lloguers i els serveis recreatius i personals) són les branques destacades, tant en termes de producte com de personal ocupat. El comerç, que ve a representar el 13% del PIB i el 16% de l'ocupació, engloba uns 5 milions d'empreses (prop del terç del total), majoritàriament petits establiments minoristes. En quatre països membres s'acosta o supera el 15% del PIB, aquests són: Portugal (17%), Itàlia (15,4%), Bèlgica (15,5%) i Espanya (14,7%).
En la branca d'altres serveis comercials s'estima que existeixen al voltant de 2 milions d'empreses a la Unió Europea, havent-se duplicat el seu nombre en l'última dècada en la majoria dels estats membres. En països com Holanda, Alemanya, Regne Unit, Luxemburg o França, la branca representa ja més de la quarta part de l'economia. A la Comunitat de Madrid la importància d'aquesta branca s'estima al voltant del 21% del PIB amb tendència molt creixent
  2. Quina és la diferència entre servei públic i servei privat. 
El servei públic o servici públic es pot definir com a la reconducció d'un sector d'activitats socioeconòmiques en l'òrbita del poder públic o sector públic. El concepte varia entre formes de govern i entre estats. En alguns casos es pot tractar d'un monopoli artificial del govern o poden estar lligats a monopolis i empreses privades.
Són oferts per determinades entitats (generalment l'estat), i satisfan primordialment les necessitats de la comunitat o societat a on aquests es duen a terme. Els serveis públics sovint comporten una finalitat de benefici social. Poden incloure sistemes de transport, de sanitat, educació, aigua potable, electricitat, neteja d'espais públics, atenció ciutadana, cura de la gent gran, cura del medi ambient, habitatge, etc.

Serveis per a particulars privats / mútues Trasllat immediat urgent o programat de pacients privats o de mútua que necessitin un transport específic amb cobertura sanitària, tant en l'àmbit nacional com internacional. 

Amb aquest servei, el CTSC facilita el transport sanitari de persones que necessiten un vehicle equipat, còmode i ràpid, amb professionals tècnics sanitaris que els acompanyen en tot moment.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Els enyors

Els enyors 1. Avui vos pos una entrada sobre la nostàlgia. Perquè penseu en tots els enyors que heu sentit al llarg de la vostra vida: 2. Fes un resum del relat. que enyoraba a una perdra que era com una persona i que un dia la va perdre i la va trobar molt a faltar 3. Pensa en aquella persona que enyores i escriu-li unes paraules . Trob a faltar a una persona molt important por jo, hem passat moment bons i dolents però  sempre hem estat allà per apoyarnos, dúiem tota la vida juntes i fa dos anys ens varem separar per motius familiars, no parlam casi ni ens veim com antes, inclús me deprecia a vegades i ella no sap tot el que he fet per ella, he plorat per ella, he rigut per ella, he sofrit per ella, he fet per ella lo que per ningú he fet perquè vulgui o no L'ESTIM i un sentiment no es pot amagar i se que pasi lo que pasi sempre estaré al seu costat com he fet sempre. La meva pedra  A l'altra banda m'esperaven els fills que encara no tenia i els l

Desembre

Desembre                1. Fes una entrada lliure sobre el tema que més et cridi l'atenció o sobre un tema que dominis. el dia dels enamorats es un dia de amor,sense ve ralles, de demostrar el que estimam a aquella persona.. 2. Ja hem entrat al mes de desembre, explica què significa per a tu aquest mes, si t'agrada o no i per què.  Desembre per jo es un mes de fred,diversió,regals,esta amb la gent que t'estima i que estimam. Menja xocolate, turo de Nadal,Viatjar,celebrar que ja ha arribat el mes de Desembre i que començara un any nou, amb noves oportunitats, amb nova gent,amb plors,amb rialles,un nou començament,que tornam mes grans cada vegada pero el mes important es que estas amb els amics i amb la família. 3. Cerca un poema sobre el Nadal que sigui original i acompanya'l d'una imatge adient.                              

Un poc d'art

Un poc d'art     1. Cerca una imatge de l'obra de Daumier  Vagó de tercera , de l'any1865, i fes les activitats següents:    -Descriu l'escena i els personatges. L'escena està feta sembla ser en un teatre antic la major part dels personatges són homes i dones   -A quina classe social creus que pertanyen? la classe alta    2. Cerca una imatge del quadre de Courbet titulat  Taller de pintura  i respon: -Assenyala els següents personatges al quadre: el pintor, la riquesa, la musa, la misèria, els amics artistes del pintor, el poble. La dona de blanc és la musa La misèria està en la part de l'esquerra El poble està en les dues parts i els amics a la dreta  -Què està pintant l'artista?   L'artista està pintant un paisatge.