Ir al contenido principal

Final feina

Final feina

       

                 
1. Torna a penjar la imatge del quadre La dona a la finestra de Dalí al teu blog i també la història que vares escriure.



Era una dona, que tenia 25 anys que duia esperant tota la seva vida al seu amanat, al seu home ideal, no havia tengut mai una relació amb un home perque li feia por que juguesin amb ella i tenia 25 anys i seguia soltera.

I un dia de cop i volta arriba a caseva de la seva feina i se posa a pensar i es posa just devant la seva finsetra i es possa a amirar el mar que tenia just devant de caseva i pensaba perque cap home l'estimaba, perque no habia tengut mai una relació com ses seves amigues, perque ningu es fixaba amb ella i li feia ilusió tenir ja un  home ja a la seva vida. 

I un dia surt al carrer per comprar pa i es troba un home i tenia tot el que a ella li agradaba i l'home va anar a xerrarli perque es va fixar amb ella i vaqren comensar a xerrar es varen donar el seu número de telefon mòbil i es cridaben cada vespre i na Maria a poc a poc es va anar enamorant cada vegada mes de ell i lo mateix li passaba al home que es numia Tomeu.

En Tomeu li agradaba molt estar amb na Maria que un dia li va demanar per surtit un vespre i loi va respondre que si i aquell mateix vespre em Tomeu es va declarara, li va demanar per surtir amb ell com una parella estable. I na Maria no s'ho va pensar dos pics i li va respondre ràpidament que si i passant uns anys seguenT amb la mateixa ilusió de compartir el resta de la seva vida junts i en Tomeu li va demanar matrimoni a les dotze del vespre  i passant uns mesos es varen casar a l'esglesia i sen varen anar a miami per (LA LUNA DE MIEL) i despues cuan tornaren a casa els dos passant uns añs varen tenir una filla que es deia Violeta i varen formar una famila els tres plegats.

La seva fia anabe creixent tan rapid que sense adonarse ja comensaba la guarderia i va fer nous amics i els seus pares estaben molt orgullosos de la filla que habiren tengut per ells la seva filla era unica i poreciosa, tenia els ulls blaus com el mar el cabell ros com l'or i es pareixia molt a la seva mare i al seu pàre. 

Aquesta família va ser molt feliç i habien cumplit els dos es seu somnis i na Maria i en Tomeu no es varen separtar mai entre ells ni la seva filla, apesart de tot els obstacle.


 2. Activitat final: Amb totes les eines que t'he donat ara arriba l'hora que, a partir de la història que tu mateix/a has creat, escriguis un poema. Ha de tenir quatre estrofes de tres o quatre versos cada una, com a mínim. Anima't, i  li podrem mostrar a na Carolina, estarà contenta. Pensa que ja tens la protagonista del poema i l'argument, ja és molt.
Procura emprar les següents figures retòriques: Personificació, metàfora, comparació... i empra un llenguatge més bell... 



LA VIDA


 Dóna'm la mà i viurem;

dóna'm la mà i m'estimaràs.

Com una sola flor serem,

com una flor, i res més ...

La mateixa vida viurem,

al mateix moment tendrem.

Com un vaixell navegarem,

i amb l'ocell volarem, i no pensarem en res més.

El teu nom mai no oblidaré,

perquè ets tu el motiu del meu somriure de cada dia .
 
  


































Comentarios

Entradas populares de este blog

Els enyors

Els enyors 1. Avui vos pos una entrada sobre la nostàlgia. Perquè penseu en tots els enyors que heu sentit al llarg de la vostra vida: 2. Fes un resum del relat. que enyoraba a una perdra que era com una persona i que un dia la va perdre i la va trobar molt a faltar 3. Pensa en aquella persona que enyores i escriu-li unes paraules . Trob a faltar a una persona molt important por jo, hem passat moment bons i dolents però  sempre hem estat allà per apoyarnos, dúiem tota la vida juntes i fa dos anys ens varem separar per motius familiars, no parlam casi ni ens veim com antes, inclús me deprecia a vegades i ella no sap tot el que he fet per ella, he plorat per ella, he rigut per ella, he sofrit per ella, he fet per ella lo que per ningú he fet perquè vulgui o no L'ESTIM i un sentiment no es pot amagar i se que pasi lo que pasi sempre estaré al seu costat com he fet sempre. La meva pedra  A l'altra banda m'esperaven els fills que encara no tenia i els l

Desembre

Desembre                1. Fes una entrada lliure sobre el tema que més et cridi l'atenció o sobre un tema que dominis. el dia dels enamorats es un dia de amor,sense ve ralles, de demostrar el que estimam a aquella persona.. 2. Ja hem entrat al mes de desembre, explica què significa per a tu aquest mes, si t'agrada o no i per què.  Desembre per jo es un mes de fred,diversió,regals,esta amb la gent que t'estima i que estimam. Menja xocolate, turo de Nadal,Viatjar,celebrar que ja ha arribat el mes de Desembre i que començara un any nou, amb noves oportunitats, amb nova gent,amb plors,amb rialles,un nou començament,que tornam mes grans cada vegada pero el mes important es que estas amb els amics i amb la família. 3. Cerca un poema sobre el Nadal que sigui original i acompanya'l d'una imatge adient.                              

Un poc d'art

Un poc d'art     1. Cerca una imatge de l'obra de Daumier  Vagó de tercera , de l'any1865, i fes les activitats següents:    -Descriu l'escena i els personatges. L'escena està feta sembla ser en un teatre antic la major part dels personatges són homes i dones   -A quina classe social creus que pertanyen? la classe alta    2. Cerca una imatge del quadre de Courbet titulat  Taller de pintura  i respon: -Assenyala els següents personatges al quadre: el pintor, la riquesa, la musa, la misèria, els amics artistes del pintor, el poble. La dona de blanc és la musa La misèria està en la part de l'esquerra El poble està en les dues parts i els amics a la dreta  -Què està pintant l'artista?   L'artista està pintant un paisatge.