Ir al contenido principal

El Petit Príncep

El Petit Príncep


 1. Cerca la història del Petit Príncep i la redactes al teu blog.

El Petit Príncep és un conte en el que el narrador és un aviador que, de resultes d'una avaria del motor del seu avió, ha hagut de fer un aterratge al mig del desert.
L'endemà del seu aterratge forçat, d'una manera inesperada coneix al Petit Príncep. L'aviador sent curiositat per la procedència d'aquesta criatura i dia rere dia, el Petit Príncep li va revelant la seva història a l'aviador:
- El Petit Príncep ve d’un petit asteroide, que compartia amb una flori tres volcans. Però allà va experimentar la solitud i va decidir abandonar el planeta a la recerca de l’amistat. Buscant aquesta amistat recorre diversos planetes, habitats successivament per un rei, un vanitós, un bevedor, un home de negocis, un fanaler, un geògraf ... El Petit Príncep no entén el concepte de "serietat" que tenen aquesta "gent gran"i prosseguint la recerca arriba al planeta Terra. És llavors quan entra en contacte amb el aviador, que també patia de solitud. I coneix altres personatges un del quals li regala el seu secret: - “L’essencial és invisible als ulls” -
El narrador, l'aviador, ens explica la històtria de El Petit Príncep, amb totes les reflexions que li provoca,fins que aquest marxa de nou cap el seu planeta
El llibre està il·lustrat amb dibuixos del mateix autor, que formen part de la narració, i que són tant o més coneguts que el conte. Les aquarel·les, participen d'aquesta puresa del llenguatge: simplicitat i profunditat són les qualitats mestres de l'obra


2. Pensa i escriu activitats que podríem fer a una classe d'infantil i a una de 5è de primària.


parlar del que senten i com es senten , lletgui el llibre i parlarlo amn tot, que pensen que han aprés...


 3. Cerca els pensaments més importants que hi ha al llibre i els exposes al teu blog amb imatges.


Resultado de imagen de pensaments més important del petit princep

- La imaginació al poder. La llibertat de la imaginació és més interessant que qualsevol realitat concreta i per tant limitad

- No tinguem prejudicis, no basem les nostres opinions en la imatge de les persones.

- Sapiguem veure el què és essencial de les persones 

- Siguem tolerants (perdoneu a la gent grans, ells no poden fer res per ser com són)

- Una vida solitària no és plena. És una reflexió molt poètica sobre la solitud i l'amistat (el Petit Príncep viu en un planeta molt petit i hi surt perquè necessita un amic)

- La importància de l'ètica, de treure'ns els defectes tan bon punt apareixen (hi ha llavors bones i llavors dolentes, les dolentes les hem de treure tan bon punt apareguin)

- Practicar la disciplina (cada matí el petit príncep arrenca els baobabs del seu petit planeta i diu: és una qüestió de disciplina). També parla del desgraciat planeta d'un gandul. 

- No importa tant el que ens passi sinó com interpretem allò que ens passa...(l'univers no és igual si en un lloc de l'univers el xai es menja la seva rosa o no)

- La bellesa (de la natura o de l'art) ens pot ajudar molt en moments difícils. El petit príncep quan està trist mira la posta de sol.

- Hi ha sabers fonamentals i d'altres completament inútils (saber perquè fa milions d'anys les roses fabriquen punxes és molt més important que qüestions falsament urgents).

- Hem de prioritzar la persona que ens necessita. L'aviador consola l'infant tot i la seva gana i la set perquè té por que la seva flor se la mengi un xai. "Si per tu és important, per mi també és important"

- Acompanyar el misteri de l'altre (que n'és de misteriós el país de les llàgrimes)

- Veure la persona que estimem en la seva totalitat, jutjar-la en perspectiva i no per una ensopegada concreta. 
(el petit príncep diu: no me l'hauria hagut d'escoltar,l'hauria hagut de jutjar pels seus actes i no per les seves paraules. Hauria hagut d'endevinar la seva tendresa darrera de les seves pobres astúcies). 

- És més important el que fem que el que diem, és més important el que ens fan que el que ens diuen. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Els enyors

Els enyors 1. Avui vos pos una entrada sobre la nostàlgia. Perquè penseu en tots els enyors que heu sentit al llarg de la vostra vida: 2. Fes un resum del relat. que enyoraba a una perdra que era com una persona i que un dia la va perdre i la va trobar molt a faltar 3. Pensa en aquella persona que enyores i escriu-li unes paraules . Trob a faltar a una persona molt important por jo, hem passat moment bons i dolents però  sempre hem estat allà per apoyarnos, dúiem tota la vida juntes i fa dos anys ens varem separar per motius familiars, no parlam casi ni ens veim com antes, inclús me deprecia a vegades i ella no sap tot el que he fet per ella, he plorat per ella, he rigut per ella, he sofrit per ella, he fet per ella lo que per ningú he fet perquè vulgui o no L'ESTIM i un sentiment no es pot amagar i se que pasi lo que pasi sempre estaré al seu costat com he fet sempre. La meva pedra  A l'altra banda m'esperaven els fills que encara no tenia i els l

Desembre

Desembre                1. Fes una entrada lliure sobre el tema que més et cridi l'atenció o sobre un tema que dominis. el dia dels enamorats es un dia de amor,sense ve ralles, de demostrar el que estimam a aquella persona.. 2. Ja hem entrat al mes de desembre, explica què significa per a tu aquest mes, si t'agrada o no i per què.  Desembre per jo es un mes de fred,diversió,regals,esta amb la gent que t'estima i que estimam. Menja xocolate, turo de Nadal,Viatjar,celebrar que ja ha arribat el mes de Desembre i que començara un any nou, amb noves oportunitats, amb nova gent,amb plors,amb rialles,un nou començament,que tornam mes grans cada vegada pero el mes important es que estas amb els amics i amb la família. 3. Cerca un poema sobre el Nadal que sigui original i acompanya'l d'una imatge adient.                              

Un poc d'art

Un poc d'art     1. Cerca una imatge de l'obra de Daumier  Vagó de tercera , de l'any1865, i fes les activitats següents:    -Descriu l'escena i els personatges. L'escena està feta sembla ser en un teatre antic la major part dels personatges són homes i dones   -A quina classe social creus que pertanyen? la classe alta    2. Cerca una imatge del quadre de Courbet titulat  Taller de pintura  i respon: -Assenyala els següents personatges al quadre: el pintor, la riquesa, la musa, la misèria, els amics artistes del pintor, el poble. La dona de blanc és la musa La misèria està en la part de l'esquerra El poble està en les dues parts i els amics a la dreta  -Què està pintant l'artista?   L'artista està pintant un paisatge.